top of page

K O R R I G E R I N G E R

"Folk lider og dør. Økosystemer kollapser. Vi er ved starten av masseutryddelse, og alt dere kan snakke om er penger og eventyr om økonomisk vekst. Hvordan våger dere?"

 

Greta Thunberg er 16 år, og allerede en av verdens mest innflytelsesrike personer. Samtidig har et 20- talls ungdommer saksøkt USA for å ha feilet i å beskytte framtidige generasjoner mot global oppvarming. Skolestreikere og massedemonstrasjoner preger mediebildet, man snakker om et nytt ungdomsopprør. 

Flere undersøkelser gjort de siste årene viser at fremtidsopptimismen blant unge minker. 

Det politiske landskapet og medias og sosiale mediers sjargong tenderer mot det fragmenterte og polariserte.

I et sosialt landskap der alle kan komme til orde blir det vanskeligere og vanskeligere å orientere seg. 

I Korrigeringer ønsker vi å rette søkelyset mot denne uroen som ligger i unge menneskers opplevelse av den verdenen de selv skal ta over. Finnes det håp? Har enkeltmennesket egentlig noe de skulle ha sagt? Hvordan er det å leve i vakumet av misnøye og handlingslammelse?

På et isfjell - langt mot nord - treffer vi en dinosaur med mindreverdighetskompleks, en desillusjonert cowboy og en sjørøver som bare lengter vekk. I deres søken etter identitet og sannhet i et nedfrosset landskap av tomflasker, utryddede dyr og gamle idealer leter de etter et svar på hvordan de skal forholde seg til en verden de føler er i ferd med å gå av henglsene. Korrigeringer er en leken sivilisasjonskritikk om unge voksne menneskers rollelek, søken etter autentisitet og korrigerte forsøk på å håndtere verden

«...Korrigeringer er ei leiken framsyning der Konstellasjonen syner at dei også kan lage teater for vaksne, og at det er meir enn mogleg å kombinere deira spesielle fysiske uttrykk med verbalt spel».

-Amund Grimstad, Klassekampen 2017-

 

«...Konstellasjonen trenger ikke annet enn denne fabulerende surrealistiske sjarmbomben for å markere seg som en energisk kraft innen trøndersk teater, for et nysgjerrig voksent publikum».

- Ole Jakob Hoel, Adressavisen 2017 -

Medvirkende i forestillingen:

Idé og konsept: Konstellasjonen AS

Dramatiker: Kristofer Grønskag

Skuespillere: Kristina Kiberg, Elizabeth Piro Volan og Siri Schnell Juvik 

Instruktør/ Dramaturg: Vera Krohn Svaleng og Janne Brit Rustad                                                    

Scenografi/kostymedesign: Jenny Hilmo Teig.                

Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen og Anniken Kvalvær Arnøy                   

Co­produsent: Teaterhuset Avant Garden (nå Rosendal teater)

 [k1]

bottom of page