top of page
konstellasjonen_edited.jpg

I Konstellasjonens forestillinger inviteres du med inn i eventyrlige verdener full av fantasi, merkelige skapninger, humor og musikk. Her sidestilles kropp, bevegelse, romlighet og rytme med tekstlig formidling. Vi arbeider innenfor et fysisk og visuelt teatralt uttrykk der også lek står sentralt. Vi er opptatt av å skape kreative og overraskende rom der publikum får kjenne på̊ å være tilstede i et annet univers for en liten stund. Vi produserer for alle aldersgrupper, men med hovedfokus på barneteater og utforsking av barns medvirkning både i prosess og i selve forestillingen. Vi jobber ofte målgrupperettet, og samarbeider da også ofte tett med en referansegruppe i produksjonsperioden.

Konstellasjonen teaterkompani ble startet av Kristina Kiberg, Ingvild Meland, Aud Krisitine Horseng,  Janne Brit Rustad og Elizabeth Piro Volan. Kompaniet har siden oppstarten i 2010 produsert ti forestillinger. Mest spilt er barneteatertrilogien «Gull og gråstein», med forestillingene «Ut av det blå» (0-3 år), «Over stokk og stein» (3-6 år) og «Ugler i mosen» (6-10 år). Sistnevnte er en av fire produksjoner på landsbasis som var med i forskningsprosjektet i interaktive dramaturgier for barn gjennom SceSam (scesam.no). Forestillingene har turnert både inn og utland, og Konstellasjonen har også igjennom sin tid som kompani samarbeidet med andre teaterkompani og  kulturinstitusjoner om ulike teaterproduksjoner.

I sitt arbeid har Konstellasjonen særlig fordypet seg i nonverbalt teater for barn, og har gjennom dette arbeidet skapt sitt eget teaterunivers der det fysiske, visuelle teateruttrykket står sentralt. Forestillingene kommuniserer på tvers av landegrenser og kulturer og flere av forestillingene har fått gode mottakelser i utlandet igjennom ulike turnéer og festivaler. kompaniet har blant annet vært «Guests of honor» på teaterfestivalen Fatej i Kamerun 2014. De har også turnert og gjestet ulike festivaler i Frankrike Polen, Spania og Portugal. I 2016 reiste kompaniet til Mumbai i India der de spilte for underpriviligerte barn i blant annet Asias største red light district.

I tillegg til trilogien har kompaniet tre andre aktive forestillinger: Babyforestillingen «1,2,3 NÅ BEGYNNER DET!», «KORRIGERINGER» - kompaniets første forestilling for et voksent publikum, og den interaktive forestillingen "VÅKENATT", som er laget for aldersgruppen 10- 13 år. 

I dag drives kompaniet aktivt av Janne Brit Rustad, Kristina Kiberg og Elizabeth Piro Volan. Kompaniet er opptatt av å bidra til økt kunstproduksjon i regionen og ble blant annet nominert til bykunstner i Trondheim  som en av tre i 2020. 

Med forestillingen Våkenatt har de vunnet Kulturtankens pitchekonkurranse , SPOR i 2020, og førsteplass i Scenetreff Trøndelag sin pitchekonkurranse i 2021, med fokus på innovasjon. i 2022 ble Konstellasjonen nominert til Gullgjerven i kategorien særlig kunstnerisk innsats med Våkenatt.

© 2021, Konstellasjonen AS
 

bottom of page