top of page

Ugler i mosen

I en magisk grønnkledd ugleskog møter vi de selvhøytidelige, langstrakte verdensmestrene Huttistuttene. Med sine entusiastiske krumspring søker de nysgjerrige Huttistuttene svar på alle gåter, også vennskapets gåte. Men når planen går i vasken og rutiner brytes, oppstår konkurranse, sjalusi og et ønske om forandring. Ved mørkets fall blir venner fiender. Kan alt bli som før, kan man tilgi og bli venner igjen?

 

Ugler i mosen er tredje og siste del av Konstellasjonens teatertrilogi «Gull og gråstein», som er en serie med nonverbale teaterforestillinger for barn.

 

I denne forestillingen inviteres publikum med på en emosjonell berg og dalbane i møtet med temaet vennskap og uvennskap. Hvordan blir man uvenner, og hva krever vi av hverandre i et vennskap? Temaet har vært utforsket i tett samarbeid med en skoleklasse i målgruppa gjennom flere verksteder i produksjonsperioden. Barna har skrevet, tegnet, diskutert og spilt ut sine erfaringer og synspunkt rundt tema og estetikk, som siden har vært med på å forme det endelige resultatet.

 

 Forestillingen er en del av forskningsprosjektet Scesam, som har forsket i interaktive dramaturgier for barn. Vi har gjennom dette prosjektet utforsket interaktivitet mer som et virkemiddel enn som form, og fokuset har vært balansen mellom involvering og observering. Handlinger som foregår på scenen og det som skjer i skolegården kan ha mye felles, og på et tidspunkt må både de som er direkte involvert og de som ser på ta valg om hvordan man forholder seg til det som skjer. I «Ugler i mosen» får barna velge selv, og vi håper at det som skjer vil være utgangspunktet for videre diskusjoner både hjemme med de voksne og mellom barna selv.

Konsept og regi: Konstellasjonen

Skuespillere: Kristina Kiberg, Janne Brit Rustad og Elizabeth Piro Volan

Kostymedesign og scenografi: Jenny Hilmo Teig, Teateratelier

Mentor SceSam: Lise Hovik, Teater Fot

Foto og plakatdesign: Trond-Atle Farestveit

 

Støttet av: Spenn.no, Trondheim Kommune, Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Fond for utøvende kunstnere, Fond for frilansere, SceSam

bottom of page